Larie Chabot – De kracht van de heks (The power of the witch)

Chabot-laurie-dekrachtvandeheksUitgeverij: J.M. Meulenhoff BV
Uitvoering: paperback aantal blz.:314
ISBN: 90 290 6771 3 / CIP / NUGI : 626

De kracht van de heks is geen science fiction en geen fantasy boek. Het is een boek, bestemd voor diegenen die altijd al meer wilden weten over Wicca, de ‘religie’ van de hedendaagse heks. Geen boek voor iedereen dus.

Laurie Cabot is een praktiserend heks in de Keltische traditie. In dit boek beschrijft zij hoe ze ontdekte dat ze een heks was en hoe ze haar leven rondom de Wicca heeft opgebouwd.

Het boek gaat uitgebreid in op het ontstaan van hekserij en alles wat daar aan vast zit. Het is interessant om te lezen hoe de oeroude matriargale en sjamanistische maatschappij door o.a. het Christendom verandert in een patriarchaat en van een godinnendom naar een godendom.

Verder in dit boek een overzicht en uitleg over de belangrijkste Wicca feestdagen en hoe het Christendom tijdens de beruchte heksenjachten heeft geprobeerd deze feestdagen te elimineren en te vervangen door Christelijke feestdagen. Kerstmis b.v. werd ingevoerd als concurrent voor de midzomerzonnewende en Pasen in plaats van het feest rond de lentenachtviering en Allerheiligen voor de Keltische nieuwsjaarsviering met Samhain (het tegenwoordige Halloween).

Uiteraard gebruikt ook de hedendaagse heks magie. Wat hier o.a. voor nodig is (materialen en kennis) kun je in dit boek lezen; er staan zelfs wat recepten in.

Al en met al een interessant boek, mits je in Wicca bent geinteresseerd. Ik heb het met interesse gelezen.

Sophia

Reacties zijn gesloten.