Katherine Kerr – Drakenmagiër -2: Ravenzwart (The Black Raven) en -3: Elfenkracht (The Fire Dragon)

Kerr-ElfenkrachtKerr_ravenzwart
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Uitvoering: paperback
Aantal blz.: 367 / 448
ISBN 90-245 4560 9 / 90 245 4619 2

Na de Deverry en Westland serie is Ravenzwart alweer het 2e deel en Elfenkracht het derde deel van de Keltische fantasyserie Drakenmagiër (deel 1 is Drakengloed).

De Drakenmagiërserie is los te lezen van de beide andere series, maar wanneer je deze wel hebt gelezen, is één en ander stukken gemakkelijker te volgen. Kerr maakt in haar boeken namelijk veelvuldig gebruik van reïncarna-ties en diverse tijdlijnen. Iets wat haar boeken bijzonder aantrekkelijk maakt, hoewel sommige lezers dit als ver-warrend beschouwen, het is inderdaad even wennen. Gelukkig is er in ieder boek ook een aanhangsel aanwezig met daarin o.a. de incarnaties van de diverse personages en tijdlijnen.

Beide delen spelen zich af in de tijdsperioden 1117-1118 en 849/850 in de landen Deverry en Bardek. Rhodry en de tovenares Raena zijn in elk leven bittere tegenstanders. Keer op keer probeert Raena een manier te bedenken hoe zij Rhodry kan vernietigen. In deze delen wordt door haar kwaadaardigheid de vreselijke woede van Rhodry’s beschermende draak ontketend. Alleen dweomer (magie) kan de stad Cerr Cawnen en Rhodry redden. En wat voor invloed heeft het estherische wezen Evander op het verloop van de gebeurtenissen….?

Volgens Katherine Kerr zal de Drakenmagiër serie uit 5 delen bestaan en komen alle draden (lussen) van het verhaal in het laatste deel bijeen. Ravenzwart en Elfenkracht zijn volgens haar ‘zusterboeken’. De engelse titels van de laatste twee delen zijn: The Gold Falcon en The Silver Wyrm.
Zelf vindt Kerr haar boeken te vergelijken met Keltisch kantwerk door de manier waarop heden en verleden door elkaar lopen: allemaal lussen die los van elkaar lijken te staan, maar wanneer men er goed naar kijkt een onafge-broken draad vormen. Hetzelfde geldt voor de personages en hun incarnaties.

Een bijzondere serie, mits je van Keltische fantasy houdt, geschreven door een bijzonder getalendeerde auteur, die je van begin tot eind in zijn greep houdt! Aanrader!

Sophia

Reacties zijn gesloten.