Katherine Kerr – Het Westland -3: Vuurgeest (Days of blood and fire)

kerr-katherine-westland-3-vuurgeestUitgeverij: Luitingh Sijthoff
Uitvoering: paperback
Aantal blz.: 429
ISBN 90-245-3517-4 NUGI 335

In tegenstelling tot de meeste boeken van Katherine Kerr speelt Vuurgeest zich af in щщn tijdlijn: de zomer van 1116.
In dit deel worden een paar nieuwe personages geintroduceerd: de Daer Jahdo, zoon van de rattenvanger uit Cerr Cawnen en de blinde bard Meer, een Gel da’Thae. Samen gaan ze op zoektocht naar de broer van Meer, die in de ban is geraakt van de valse godin Alshandra en uit haar naam een slachting veroorzaakt onder de mensen van Deverry. Vooral zwangere vrouwen zijn het doelwit van Alshandra.

Johda en Meer worden gevangen genomen door de Zilverdolk Rhodry Maelwaedd, die hen naar de Dun van Gwerbet Cadmar in Cengarn brengt, waar ze na enige tijd niet langer als gevangenen, maar als gasten worden ontvangen. In deze dun verblijven ook de elfenprins Daralanteriel en zijn zwangere vrouw Carra. Carra is het eigenlijke doelwit van Alshandra.
Wanneer Daralanteriel en zijn mannen op jacht zijn gegaan, wordt de dun Cengarn belegert door het leger van Alshandra. Daralanteriel wordt op zijn weg terug naar de dun overvallen door dit leger. Hij en de paar overlevenden van zijn groep gaan op weg naar het Westland om hulp te halen bij Calondriel, de hoofdman van elfen.
Rhodry gaat ondertussen op zoek naar zijn Wyrd (lotsbestemming). In gezelschap van Otho, Garin en nog een aantal dwergen vertrekt hij naar het Lin Serr, de dwergenstad op het Dak van de Wereld op zoek naar een draak met de naam Arzosah Sothy Lorezohaz, de naam die op zijn zegelring staat gegraveerd.

Al met al weer een prima, vlot en spannend geschreven boek van Katherine Kerr dat ik met veel plezier heb gelezen.

Sophia

Reacties zijn gesloten.