Katherine Kerr – De Drakenmagiër -1: Drakengloed The Red Wyvren (1997)

Kerr_Katherine_DrakengloedLuiting-Sijthoff
ISBN 90 245 4550 1
Fantasy

Drakengloed is het eerste deel van een nieuwe serie: Drakenmagiër. In feite is dit gewoon een vervolg op alle voorgaande boeken (Deverry-serie en Westland-cyclus).
Bijna alle reeds bekende hoofdfiguren komen ook in dit boek weer terug in de incarnaties van het tijdsdeel waarin het verhaal zich afspeelt, zoals Rhodry, Dallandra en Evander. Dit maal twee tijdperioden: het jaar 1116/1117 (Het Noordeiland) en 849 (Deverry).
In de periode dat de strijd om de ware Koning zijn hoogtepunt bereikt, heeft de jonge Lillorigga ontdekt dat zij over magische krachten beschikt. Lilli wil niets liever dan dit verbergen voor haar wrede moeder, want die maakt hier misbruik van. Na de moord op haar pleegmoeder neemt haar pleegvader haar mee naar Cermorr naar Dunn Deverry en komt ze in contact met de magiër Nevyn, die al snel begrijpt wat er aan de hand is. Hij besluit haar te begeleiden en wegwijs te maken in de wereld van de Dweomer.
Al snel staat Lilli voor de keuze tussen loyaliteit en liefde. Het bloedige geweld dat hieruit voortvloeit, kan eeuwenlang doorzinderen en haar achtervolgen in een eindeloze reeks lotswentelingen.

De verschillende tijdslijnen zijn voor sommigen een reden om deze serie niet meer te lezen, die vinden het te verwarrend, persoonlijk vind ik het een aanwinst. Het is even wennen, maar na verloop van tijd leer je de verschillende reïncarnaties goed kennen en is het een stuk minder verwarrend.
Wederom een prima geschreven fantasyboek van Katherine Kerr.

Sophia

Reacties zijn gesloten.