Juliet Marillier – De Kronieken van Bridei – Derde boek – De Schaduwbron

Marillier, Juliet - De Kronieken van Bridei-3 - SchaduwbronUitgever: Luitingh Fantasy
Waardering: 8
Aantal pagina’s: 560
ISBN: 9789024551262

Juliet Marillier weet hoe ze een verhaallijn op moet bouwen en hoe de spanning vast te houden en op te voeren. Dat bewijst ze wederom in dit slotdeel van de Bridei-trilogie, een geloofwaardige traditionele Keltische fantasy in historische zetting van Picten, Kelten en Christenen. Deze mengeling van historische feiten, onderbouwd giswerk en fantasie speelt rond 550 na Christus in Schotland.

Het blijft onrustig in het koninkrijk van Bridei. Hij besluit zijn vriend, meesterspion en sluipmoordenaar Faolan op pad om uit te zoeken wie zijn vriend en vijand is. Faolon brengt tijdens zijn zoektocht een bezoek aan de familie van zijn overleden vriend Deord. Hij treft daar iets anders aan dan hij had verwacht en dat zorgt voor de nodige verwikkelingen. Ook is hij van plan op bezoek te gaan bij zijn familie, maar is hij daar wel welkom na alles wat er in het verleden is gebeurd? Een verleden dat hij altijd als een diep in hem weggeborgen geheim bij zich heeft gedragen.

Bridei krijgt door het overlijden van Drust de Ever, de koning van Cincern, de kans om de beide koninkrijken te verenigen. Maar is dat wat hij wil. Aan zijn pleegvader en mentor de druïde Broichan kan hij het niet vragen, want die is plotseling verdwenen. Die verdwijning is voor zijn vrouw Tuala reden zich zorgen over de ontwikkeling van hun begaafde zoontje Derelei te maken.

Jammer dat dit alweer het slotdeel is, want deze trilogie kent spannende plots en interessante, zeer diverse personages en heeft een vlotte vertellijn. Het verhaal krijgt je in zijn greep en je kunt de boeken niet weg leggen.

Sophia

Reacties zijn gesloten.