Juliet Marillier – De Kronieken van Bridei –2: Het zwaard van Fortriu

Marillier, Juliet - De kronieken van Drenai - Zwaard van FortriuUitgever: Luitingh Fantasy
Waardering: 8
Aantal pagina’s: 592
ISBN: 9789024551163

Juliet Marillier is er met dit tweede deel weer in geslaagd om een geloofwaardige traditionele Keltische fantasy in historische zetting van Picten, Kelten en christenen te schrijven. De basis van het verhaal is een mengeling van historische feiten, onderbouwd giswerk en fantasie en speelt rond 550 na Christus in Schotland.

Ging het in het eerste deel voornamelijk over de jonge Bridei en zijn geliefde Tuala tijdens hun strijd om het verdeelde koninkrijk weer één te maken, in dit deel zijn Faolon, zijn spion en sluipmoordenaar en prinses Ana, gijzelaar van het hof van Fortiu, de hoofdpersonen.

Na een relatief rustige periode dreigt er opnieuw gevaar: de Kelten roeren zich en de onrust in het koninkrijk neemt toe. De jonge koning Bridei zoekt nieuwe bondgenoten om tegen de Kelten op te trekken en Ana wordt om strategische redenen gedwongen tot een gevaarlijke reis naar het onbekende noorden om te trouwen met Alpin, een weduwnaar en hoofdman van de Caitt. Aan het hoofd van haar escorte staat Faolan, een man voor wie zij een diepe minachting koestert. De zware reis verloopt dramatisch en eenmaal aangekomen bij Alpin blijkt deze nogal wat geheimen te hebben.

Ondertussen trekt Bridei met zijn leger op tegen de Kelten. Voorspellingen duiden echter aan dat hij niet alleen een nederlaag tegemoet marcheert maar, erger nog, een zekere dood. Op de hele wereld is er slechts een persoon die in staat is hem tijdig te bereiken en hem te waarschuwen…Maar als deze persoon wordt ingezet, zal broeder tegenover broeder komen te staan.

Het verhaal leest lekker vlot weg. Wat mij betreft snel op naar het derde deel van deze reeks: The Well of Shades!

Sophia

Reacties zijn gesloten.