Julian May – De Kronieken van Rampart -3: De krans van de boogschutter (Sagittarius Whorl)

May_Julian_Rampart_3_Krans_vd_boogschutterHet Spectrum – 2001
ISBN 90 274 0015 6
Science Fiction

De Krans van de Boogschutter is het derde en laatste deel van de serie De Kronieken van Rampart (deel 1: Het spoor van Perseus en deel 2: De arm van Orion).
Een serie die geheel in de ‘ik’-vorm is geschreven. Het speelt zich af in de 23ste eeuw, de eeuw waarin onder druk van de Grote Concerns, die de handel in de Melkweg domineren, een omstreden verdrag is gesloten met de buitenaardse Haluk. Asahel Frost, oud politieman en het zwarte schaap van de familie Frost, is de enige die de kwaadaardige aard van de Haluk onderkent en probeert het onheil af te wenden.

In dit slotdeel wordt Asahel gekidnapt door de Haluk en ontwaakt hij in een stasistank. Er blijkt met zijn DNA geknoeid te zijn: hij is deel Haluk geworden en er blijken inmiddels twee halfklonen van hem te zijn gemaakt. Asahel weet te ontsnappen en vervolgt zijn strijd tegen de praktijken van de Haluk…

Een spannend en vlot geschreven trilogie met veel goed opgebouwde intriges, humor, corruptie en verraad op verre werelden.
De serie is een aanrader, een echte Julian May! In mijn ogen niet echt te vergelijken met andere auteurs op dit gebied. May heeft haar eigen unieke schrijfstijl en is heel goed in staat zowel goede science fiction (Het Veelkleurig Land en het Galactisch Bestel) als fantasy (de Trilliumserie) te schrijven.
Doordat er behoorlijk wat verschillende personages, situaties en werelden in het verhaal voorkomen is het niet aan te raden de boeken afzonderlijk te lezen. Je zou al snel de draad van het verhaal kwijt zijn.

Sophia

Reacties zijn gesloten.