Julian May – Boreal – 3: De maan van de magier

mayboreal3maanvandemagierUitgeverij: Uitgeverij M
Waardering: 7
Aantal pagina’s: 526
ISBN: 978-90-225-4311-5

Het laatste deel alweer van deze trilogie. Het Beaconvolk probeert de mensheid tot een pion in het Nieuwe Conflict te maken. Maar hun tegenstanders, de Hemelse Lichten zijn inmiddels ontwaakt en proberen terug te keren naar de aarde. Maar zijn de lichten op tijd en kunnen zij de Bron en zijn helpers daadwerkelijk aan een overwinning helpen zonder dat de mensheid ten onder gaat?

Koning Conrig probeert ondertussen zijn rijk bijeen te houden en tegelijkertijd de strijd tegen de Salka’s te winnen. Geen gemakkelijke strijd, want de Salka’s blijken met behulp van magie van het Beaconvolk in staat hun aanvalsroutes met magie te verhullen. En er zijn nog een paar tegenstanders van Conrig die denken hun slag te kunnen slaan in deze tijd van chaos: de verbannen alchemist Vra-Killian en de ex-koning en magiër van Moss, Beynor. Beiden spelen een sluw spel om de Soevereiniteit te destabiliseren en over te nemen.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is zijn er nog problemen rond zijn zonen Corodon, Orrion en Bramlaw. En wat zou er gebeuren als zijn verstoten zoon Dyfrig achter de waarheid over zijn moeder Maudrayne komt? Maar dan keert het tij: Conrig krijgt een paar belangrijke grote maanzegels in zijn bezit en ook de koninklijke spion Deveron, beter bekend als Snudge, komt weer in beeld. Of dat allemaal genoeg is om de Salka’s te vernietigen en de Soevereiniteit te behouden?

Ook in dit slotdeel is het verhaal, net als de voorgaande twee delen, goed uitgewerkt en spannend en vlot geschreven. Jammer alleen dat het lettertype in dit boek niet echt aangenaam wegleest. Dat doet afbreuk aan het leesplezier. Ondanks dit minpuntje is deze trilogie wat mij betreft een aanrader. Julian May staat altijd weer borg voor paar avonden spannend leesplezier.

Sophia Loch

Reacties zijn gesloten.