John Marco – Van Koningen en Tirannen -3: Kind van het Duister (The Grand Design)

Marco_John_Kind-van-het-duisterUitgeverij: M
Aantal blz.:636
ISBN: 90 290 6649 0 NUGI : 335

De eerste twee delen (in het Amerikaans trouwens maar 1 deel!) waren aantrekkelijk genoeg om uit te kijken naar het derde deel uit deze serie.
John Marco stelde gelukkig niet teleur: het niveau van dit derde deel is hetzelfde als de eerste twee.

Richius Vantran, ook wel de Jakhals van Nar of Jakan genoemd, heeft zich na de vernietigende slag met de legers van Nar samen met zijn vrouw Dyana en zijn pasgeboren dochter Shani teruggetrokken in Falindar, een vestingstad van het Triin-volk in Lucel-Lor. Echt naar zijn zin heeft hij het daar niet. Hij wil wraak nemen op Graaf Biaggo, verantwoordelijk voor de dood van zijn eerste vrouw en het verlies van zijn koninkrijk Aramoor.
De onsterfelijk geachtte Keizer Arkus van Nar is dood en de godsdienstwaanzinnige bisschop Herrith heeft de macht overgenomen. De vlag van de Zwarte Renaissance is nu de vlag van Het Licht van God geworden.

Met behulp van Generaal Vorto en zijn legioenen is Herrith bezig om iedereen binnen Nar die de vlag van de Zwarte Renaissance blijft voeren uit te roeien. Hij gebruikt hiervoor een in de oorlogslaboratoria van Nar ontwikkelde formule B. De stad Goth van Hertog Lokken is de eerste die met dit allesvernietigende middel te maken krijgt. Maar Hertog Lokken heeft nog tijd om Lorla, een klein meisje maar een product van de oorlogslaboratoria, naar Drakenbek te laten vluchten. Daar zal Hertog Enli zich verder over haar ontfermen. Lorna is een geheime troef in de plannen van Graaf Biagio om de macht van Nar naar zich toe te trekken. Hij heeft zich noodgedwongen teruggetrokken op het eiland Crote. Na de nodige inspanningen heeft hij ontdekt waar Richius Vantran zich verschuilt. Hij stuurt Simon Darquis, zijn vertrouweling en lid van de Roshann, naar Falindar om de kleine Shani te ontvoeren. Simon heeft de nodige bedenkingen om een klein kind te ontvoeren, maar de belofte dat hij zijn geliefde Eris mag trouwen wanneer hij de opdracht uitvoert, trekt hem over de streep.

Ook heeft Biagio Bovindar, een gevluchte genius uit de oorlogslaboratoria van Nar een apparaat laten ontwikkelen wat hem bij de vernietiging van Herrith moet helpen. Lorla is de sleutel die er voor zorgt dat het apparaat op de plek van bestemming komt.
Ondertussen brengt vlootcommandant Prakna van de staat Liss een bezoek aan Richius Vantran. Hij wil dat Richuis de leiding van een invasieleger naar Crote op zich neemt.

Dit was een boek dat ik met veel plezier heb gelezen. Een aanrader vooral voor diegenen die van strategische oorlogsvoering in de fantasy houden.

Sophia

Reacties zijn gesloten.