James Clemens – Verboden en Verbannen -2: Het boek der stormen

Clemens-James-BoekderStormenUitgever: Luitingh-Sijthoff
Waardering: 7
Aantal pagina’s: 511
ISBN: 90 245 4783 0

Het boek der stormen is alweer het tweede deel van de vijfdelige serie Verbonden en Verbannen van de Amerikaan/Candese auteur James Clemens.
Drie magiërs gaven hun leven om ‘Het Boek’ te creëren in een poging het gedoemde land Alasea van de ondergang te redden. Vijf eeuwen na de vernietiging van de wijzen van Alasea erft de jonge Elena de krachten die de wijzen goed verborgen hadden gehouden voor hun vijand: de Duistere Heer. Zij is de nieuwe hexe. Elena heeft haar gave nog niet onder controle, die erg sterk en onbeheersbaar is.

Om het kwaad te kunnen stoppen moet ze naar de verloren gegane stad Aloa Glen reizen. Zoals het een goed fantasyverhaal betaamt, is dit geen gemakkelijke opgave. De route naar Aloa Glen zit vol valkuilen en de Duistere Heer stuurt alles wat hij heeft op weg om Elena te stoppen, waaronder de levensgevaarlijke Skaltum en de op bloed beluste hordes.
Gelukkig is zij niet alleen. Ze reist met een bont gezelschap aan reisgenoten: Erril de boekbewaarder en persoonlijke beschermer, Tolchuk, een trol, de bergbewoner Kral, de vormveranderaars Mogweed en zijn broer de wolf Fardale, de elf Merrick. Op weg naar Aloa Glen reist het gezelschap vermomt als circusgroep. We maken kennis met een nieuwe groep personages: de Merai en hun zeedraken. Zij leven beiden in de oceanen. Voor de eilandbewoners zijn zij onderdeel van een mythe, een lang uitgestorven soort…

Net als het eerste deel in deze serie is de spanning in dit boek goed opgebouwd en zijn de ontwikkelingen en mysteries redelijk onvoorspelbaar.
Een boek dat lekker wegleest, maar om het verhaal goed te kunnen volgen moet je echt eerst het eerste deel gelezen hebben.

Sophia

Reacties zijn gesloten.