Gart Nix – Het oude Koninkrijk -2: Lirael (Lirael)

Nix_Garth_LiraelUitgeverij: De Boekerij
Aantal blz.: 415
ISBN 90-225 3153 8

In mijn recensie over het eerste deel van Het Oude Koninkrijk – Sabriыl heb ik reeds het щщn en ander over de persoon Garth Nix verteld.

Dit keer dus alleen een korte recensie over het tweede deel van deze serie: Lirael.

Zoals de titel al doet vermoeden speelt het verhaal zich voor het grootste deel af rond de personage Lirael. Lireal, lid van de Clayr die het geboorterecht van de Clayr, het Zicht (het vermogen om in het verleden en in de toekomst te zien), niet heeft. Zij beschouwt dit als een handicap en gaat er behoorlijk onder gebukt. Tijdens haar werkzaamheden in de zeer uitgebreide bibliotheek van de Clayr blijkt ze echter over heel andere talenten te beschikken. Talenten die ervoor zorgen dat de toekomst van het Oude Koninkrijk in de handen van Lirael en haar compaan Hond, ligt!

Dit tweede deel is bijzonder vlot en spannend geschreven. Vond ik het eerste deel al goed, dit deel is vele malen beter! De personages zijn prima uitgewerkt, de verhaallijn stokt nergens en de spanning wordt goed opgebouwd. Ik heb dit boek in щщn avond uitgelezen en hoop dat het laatste deel, Abhorsen, heel snel uitgebracht wordt. Deze serie is wat mij betreft een echte aanrader voor de fantasyliefhebbers!

Voor de fans van Garth Nix die niet kunnen wachten op het slotdeel van het Oude Koninkrijk, Abhorsen: Neem een kijkje op zijn eigen website. Daar vindt je de eerste hoofdstukken van Abhorsen on-line! De website van Garth Nix vindt je op: http://members.ozemail.com.au/ Egarthnix/

Sophia

Reacties zijn gesloten.