Elizabeth Hand – Goddelijke Liefde

Hand-elizabeth-goddelijke-liefdeUitgeverij M
ISBN: 90-225-4246-7

De Amerikaanse auteur Elizabeth Hand (1957) is in de Verenigde Staten inmiddels een auteur van naam en faam. In 1991 werd ze genomineerd voor de Philip K. Dick Award. In 1995 won ze zowel de Nebula als de World Fantasy Award met de novelle Last Summer at Mars Hill .
Hand schrijft eigentijdse fantasy, sciencefiction, horror, essays en recensies. Waaronder twee X-Files romans, het boek van de film 12 Monkeys , Black Light en Glimmering . In Nederland werden tot nu toe twee boeken uitgegeven: De Maangodin en Zwart Licht (horror-fantasy) .

En nu als derde Goddelijke Liefde . Volgens de cover is het boek een mengsel van het klassieke met het nieuwe en het fantastische met het werkelijke. Een moderne sensuele fabel over kunst en liefde, over obsessie en diepte van de menselijke ziel.

De eerste twee boeken heb ik met redelijk veel plezier gelezen. Maar deze laatste is aan mij niet besteedt. Ik heb het boek uitgelezen omdat je nu eenmaal geen recensie kunt schrijven over iets wat je niet hebt gelezen. Maar eerlijk gezegd vond ik het verspilde tijd. Voor mij is het genre fantasy iets anders dan wat Hand nu geschreven heeft. Dit is meer een literaire roman met wat fantastische (eigenlijk meer bizarre) aspecten.

Op zich is het verhaal helemaal niet slecht. Het vertelt de zoektocht van een aantal mannelijke kunstenaars en schrijvers naar een vrouw. Een mysterieuze schoonheid die hun inspireert en hun werk tot het hoogste niveau laat stijgen. Een vrouw die hun echter ook fysiek en mentaal gebroken achterlaat. Alleen. mij kreeg het boek niet in zijn greep. In tegendeel zelfs.

Sophia

Reacties zijn gesloten.