Diana Wynne Jones – Het Merlijn Complot

Wynne-Jones-Dianna-hetMerlijnComplotUitgeverij: Uitgeverij Mynx
Waardering: 7.5
Aantal pagina’s: 366
ISBN: 978 90 225 4741 0
Fantasy – jeugd

De Engelse auteur Diana Wynne Jones is sinds 1973 met haar unieke combinatie van magie, humor en rijke verbeelding één de beste schrijvers over magie die er is. Niet alleen voor de jeugd, maar voor elke leeftijd. Ze won diverse Awards, waaronder de Zilveren Griffel(1981), de Guardian Children’s Fiction Award, Mythopeid Award, Karl Edward Wagner Award en was runner-up voor de prestigieuze Carnegie Medal en genomineerd voor de Fantasy Award.

Roddy Hyde woont zijn hele leven al in het rondreizende hof van het koninkrijk Blest waar magie een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven uitmaakt. De Merlijn is het centrum van de magie, hofmagiër en de belangrijkste adviseur van de koning. Tijdens een bijeenkomst valt de oude Merlijn midden in een bezwering plotseling dood neer. Na de aanstelling van een nieuwe Merlijn ontdekt Roddy een samenzwering tegen het hof waar de nieuwe Merlijn bij betrokken lijkt te zijn. Nick Mallory, zoon van een schrijver, woont op onze eigen aarde. Hij is er van overtuigd dat er vele werelden bestaan en droomt ervan ze te bezoeken. Tijdens een lezing van de bekende schrijver Maxwell Hyde krijgt hij een duwtje in de rug en staat plotseling midden in een London dat hij niet herkent, het London van een andere wereld, de magische wereld van Roddy. Al snel wordt hij betrokken bij de samenzwering.

Het Merlijn Complot is beslist niet alleen voor de jeugd (13+), maar zeker ook aantrekkelijk voor volwassenen. Het is in de ‘ik’-vorm geschreven – elk hoofdstuk gezien vanuit het gezichtspunt van één van de twee hoofdpersonen – vlot, spannend en speelt zich af in een goed neergezette wereld vol verrassende personages.

Sophia

Reacties zijn gesloten.