David en Leigh Eddings – De Kronieken van de eerste IJstijd -1: De verlossing van Althalus (The redemption of Althalus)

Eddings_De_verlossing_van_AlthalusUitgeverij: Het Spectrum BV
Uitvoering: paperback
Aantal blz.: 428
ISBN 90-274 6748 X NUGI 335

Als rechtgeaarde David en Leigh Eddings-liefhebster zat ik al een tijdje te wachten op een nieuw boek. Niet een boek zoals hun laatst uitgebrachte boek. Dat was meer een handleiding ‘Hoe schrijf ik een goede fantasy-serie” voor nieuw schrijverstalent, i.p.v. wat ik dacht te kopen: een aanvulling op de Kronieken van Belgarion en Mallorea. Dat boek was voor mij de miskoop van het jaar. Heb het dan ook niet uitgelezen.

Nee, ik wachtte op een echt spannend boek, vlot geschreven en met een lekkere dosis humor. Ik werd niet teleurgesteld. De verlossing van Althalus, het eerste deel in de nieuwe serie De Kronieken van de eerste IJstijd, was gelukkig weer een Eddings als vanouds!

De opzet van het verhaal is, net als in de voorgaande reeksen, de strijd tussen goed en kwaad. In dit geval de strijd tussen de goden Deiwos, de Hemelgod die de Aarde en alles wat daarbij hoort schiep; Dweia zijn zuster, die zijn schepping bewaakt en verzorgt en zijn broer Daeva die probeert dit alles te “ontmaken” en hun wederzijdse helpers.

In dit eerste deel leren we de belangrijkste personages kennen en wordt de eerste slag geleverd tussen Goed en Kwaad.

Dweia, beter bekend als de kat Smaragd of Smaartje probeert samen met haar helpers (Althalus, Eliar, Andine, Gher, Bheid, Leitha en de legers van de Arum-stammen o.l.v. generaal Khalor), m.b.v. “Het Boek”, de handlangers van Daeva (Ghend, Gelta, Dreigon, Pekhal, Khomar en de legers van de Ansu) een hak te zetten.

Ondanks dat dit soort boeken redelijk voorspelbaar zijn, is het toch een vlot, spannend, en met een dosis humor geschreven boek, waarmee je een paar uurtjes heerlijk kunt relaxen.

Sophia

Reacties zijn gesloten.