David B. Coe – De Kronieken van LonTobyn -3: De priesters van Arick

David_Coe_Priesters_van_ArickUitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Uitvoering: paperback
Aantal blz.: 624
ISBN 90-245-4105 0

De priesters van Arick is het slotdeel van van David B. Coe’s (1963, New York) debuuttrilogie ‘De Kronieken van LonTobyn’ (deel 1: Kinderen van Amarid, deel 2: Het volk van Gildri). De serie werd in 1999 bekroond met de William L. Crawford Memorial Fantasy Award door de IAFA (International Association for the Fantastic in the Arts).

Dat David B. Coe een grote passie voor het kijken naar vogels heeft, vindt je duidelijk terug in deze serie. De magiыrs van de Orde van Amarid verbinden hun ziel (op щщn na, die verbond zich aan een wolf) allemaal aan een vogel.
Het was een tijdje rustig geweest in Lon-Ser en Tobyn-Ser. Maar dan laat Jaryd, de voormalige havikdrager, een eeuwenoude voorspelling uitkomen: hij verbindt zich met een adelaar en dat kan maar щщn ding betekenen: Oorlog! Door deze verbintenis wordt hij automatisch de magister van de Orde van Amarid. Maar er blijkt nog een magiыr te zijn die zich met een adelaar heeft verbonden: Cailin, щщn van de volgelingen van Erland, lid van de groep die zich heeft afgescheiden van de Orde van Amarid. Wat heeft deze dubbele binding te betekenen? Oorlog? Met wie? Met Tobyn-Ser, waar Melyor (de geliefde van magiыr Orris) inmiddels aan de macht is gekomen? Of hebben de Rustelozen hier iets mee van doen?

Ik heb dit boek (de hele serie trouwens) met veel plezier gelezen. Het is vlot, spannend en verrassend geschreven. Ik kreeg het gevoel dat de auteur tijdens de serie steeds meer op dreef kwam en beter ging schrijven. De karakters van de hoofdpersonen werden prima uitgewerkt. De verhaallijn in het derde deel is stukken spannender en gevarieerder dan in het eerste deel. Ook de menging van technologie en magie in deze serie is verrassend.

Inmiddels is Rules of Ascension’, het eerste deel van de nieuwe serie ‘Winds of the forelands’ uitgebracht. Helaas is het nog niet vertaald. Meer informatie over David B. Coe vindt je op de site sff.net/people/DavidBCoe/.

Sophia

Reacties zijn gesloten.