D.B. Shan – De Stad –2: Helse Horizon

shan-db-de-stad-2-helsehorizonUitgever: Luitingh Fantasy
Waardering: 7.5
Aantal pagina’s: 400
ISBN: 978-90-245-2884-4

Darren Shan is het pseudoniem van de Ier Darren O’Shaughnessey (1972). Hij schreef onder meer de Freakshow-boeken (verfilmd als Cirque du Freak) en de De Demonata-reeks. Als D.B. Shan schrijft hij horror-fantasy voor volwassenen. De boeken over De Stad werden eind jaren 90 voor het eerst uitgebracht. Na herschrijven werden ‘Een stoet vol doden’ en ‘Helse Horizon’ in 2008 en 2009 opnieuw uitgebracht. Het slotdeel wordt in 2010 verwacht.

De vreemde en meedogenloze gangster De Kardinaal heeft zijn kantoor op de bovenste etage van het Partijgebouw. Een plek die hij nooit verlaat en van waar uit hij de stad met ijzeren hand regeert. Algiers Jeery is lid van De Strijders, het beveiligingskorps van De Kardinaal en tevreden met zijn baan en zijn leven.

Dan wordt er een moord gepleegd. Op zich niets bijzonders in de stad, dat gebeurt wel vaker, vaak zelfs in opdracht van De Kardinaal. Deze moord was niet goedgekeurd. Wanneer Al en zijn groep het lijk terug brengen naar de plaats delict, blijkt het gruwelijke toegetakelde slachtoffer zijn vriendin te zijn. Hij krijgt van de Kardinaal persoonlijk de opdracht de moordenaar op te sporen. Al snel blijkt dat de moord een grote impact op zijn privéleven heeft. Van strijder moet hij een detective worden en zijn verleden lijkt anders te zijn dan hij zelf dacht. Hij komt er achter dat zijn vriendin contact had met Paucar Wami, een levensgevaarlijke sadistische huurmoordenaar die regelmatig ‘klusjes’ voor de Kardinaal opknapt. En dan zijn er ook nog de priesters in witte gewaden.

Een spannend, vlot geschreven boek. Je leert Al Jeery goed kennen en begrijpen en de sfeer van de stad komt ook goed uit de verf. Maar om alle in- en outs van de stad te begrijpen is het handig om ‘Een stoet van doden’ eerst te lezen.

Sophia

Reacties zijn gesloten.