Chris Wooding – De Wevers van Saramyr -1: De Heksenmeesters van Saramyr

Wooding-Saramyr-1Luitingh
ISBN: 90-245-4604-4

De Britse auteur Chris Wooding (1977) heeft inmiddels een aantal boeken op zijn naam staan. Drie zijn er tot nu toe vertaald: De vloek van Alaizabel Gray, Gif (een aanrader trouwens) en dit boek De Heksenmeesters van Saramyr . Het eerste deel van de trilogie De Wevers van Saramyr. Een veelbelovende trilogie.

In het keizerrijk van Saramyr maakt keizerin Anais zich grote zorgen. Eeuwenlang werd de keizerlijke bloedlijn geadviseerd door de wevers. Geheimzinnige en altijd gemaskerde vreemde wezens. Over hun afkomst, identiteit en ware aard is niets bekend. De wevers hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de harmonie in Saramyr. Ze maken gebruik van een magisch web dat alle wevers met elkaar verbindt, smeden snode plannen en zetten aan tot vergaande samenzwering. De wevers zien er scherp op toe dat alle jongeborenen (mens of anderszins) niet afwijken van door door hun gestelde norm waardoor het machtsevenwicht niet wordt verstoort. Volgens die norm is Lucia, het dochtertje van Anais gedoemd te sterven. De macht van Anais is groot genoeg om haar dochtertje voorlopig veilig te stellen, maar kan zij de uitdijende macht weerstaan? Op hun jacht naar ‘afwijkenden’ maken de wevers gebruik van de meedogenloze Shin-Shins. Ook Asara en Kaiku maken kennis met deze wezens. Ze weten ter nauwernood aan hen te ontsnappen.

Dit eerste deel heb ik binnen twee dagen ‘verslonden’. Het is een boek dat bijzonder moeilijk weg is te leggen. Je wilt gewoon weten hoe het afloopt. Wat de goed uitgewerkte personages nu weer allemaal gaan meemaken. Hoe de verhaal zich verder ontwikkeld. In één woord verslavend! Deel 2 De Wevers van Saramyr staat geplanned voor het voorjaar van 2006.

Sophia

Reacties zijn gesloten.