C.S. Friedman – Magisters – 1: Het zielenvuur

Friedman, C.S. - Magisters-1 - Het zielenvuurUitgeverij: Luitingh Fantasy
Waardering: 9
Aantal pagina’s: 447
ISBN: 978-90-245-5617-5

Eindelijk, na meer dan 10 jaar, is weer een boek van C.S. Friedman vertaald. C.S. Friedman heeft inmiddels zo’n 10 boeken geschreven, waarvan alleen de populaire Koudvuurtrilogie – halverwege de jaren 90 en recent opnieuw uitgebracht – werd vertaald. Nu dan het eerste deel uit een nieuwe trilogie: Magister.
Ook in deze trilogie weer C.S. Friedman’s favoriete thema: het voortdurend veranderende wezen van goed en kwaad. Het verhaal speelt in een wereld vol magie, een vorm van magie die meestal eindigt met de dood van de gebruiker, waar heksen meestal jong sterven en magisters – altijd mannen – vrijwel onsterfelijk zijn. Kamala ziet op jonge leeftijd hoe een heks haar leven geeft om met haar kunsten er één te redden. Een heks put uit haar eigen levensenergie – zielenvuur – om magie te bedrijven en zijn daardoor sterfelijk. Magisters verbruiken hun eigen levensenergie niet en dus vrijwel onsterfelijk. Kamala besluit dat ze magister wil worden. Maar alleen een man kan magister worden, omdat naar geen enkele vrouw ooit met behoud van haar gezond verstand de transformatie overleefde. Kamala zoekt, en vindt, hulp bij de magister Ethanus, die in afzondering in het woud leeft.
De wereld waarin Magister zich afspeelt wordt niet echt uitgebreid beschreven, in tegenstelling tot de bijna onsterfelijke magisters. Want wat doe je als je al honderden jaren op aarde hebt rondgelopen en jezelf gaat vervelen? Dan zoek je afleiding in het besturen van de levens van de gewone sterveling!
C.S. Friedman heeft een bijzondere kijk op magie vol met morele dilemma’s en keuzes tussen goed en kwaad. Dit in combinatie met een spannende verhaallijn en vlotte schrijf- en vertelstijl, maakt het boek tot een pageturner dat je in één ruk uit wilt lezen.

Sophia

Reacties zijn gesloten.