Anselm Audley – De Aquasilva Trilogie – boek 2: Inquisitie (Inquisition)

Audley_Anselm_Inquisitie-110x150Luitingh Sijthoff
ISBN 90-245 3814 9

Anselm Audley is geboren in 1982. Hij studeert Oud-Grieks aan de universiteit van Oxford. Volgens de Britse krantenkoppen is hij een ’teenage Tolkien’. Op 17-jarige(!) leeftijd had hij in Engeland al een contract voor drie boeken. Voor zijn debuutroman Ketterij kreeg hij maar liefst een voorschot van ca 85.000 Euro. Zijn fantasywerk is inmiddels al in vier Europese landen verkocht. Het wordt vergeleken met dat van Frank Herbert (Duin).
De Aquasilva trilogie is een fantasy trilogie waarin moed, magie, religieuze thematiek en avontuur centraal staan.

Het verhaal speelt zich af op de eilandenwereld Aquasilva. Op deze wereld is de macht in handen van Het Do-mein, de hoogste religieuze macht. Deze fanatieke priesters zijn tevens de enigen die de enig toegestane vorm van magie, de vuurmagie, beheersen. En de oprukkende duisternis kan alleen met deze vorm van magie worden tegengehouden… Zal de eilandenwereld van Aquasilva in de ijzeren klauwen van Het Domein vallen?
Cathan, Ravenna en hun companen nemen na de vrijheidsstrijd om de stadstaat Lepidor, afscheid van zijn vader, de Graaf van Lepidor. Ze gaan op reis om het eeuwenoude Keizerlijke vlaggenschip, de Aeon, te vinden. Al-gauw stuiten ze op een nieuw geheim. Een geheim dat zijn leven voorgoed verandert. Tegen zijn wil koerst Ca-than af op het leiderschap van de opstandige legers…

Een ontzettend goed debuut van deze jonge schrijver, mooi en lekker weg lezende fantasy. Kortom: een aanrader!

Sophia

Reacties zijn gesloten.