Douglass, Sara (Penola, Australië – 1957-2011)

Sara Warneke (2 juni 1957 – 27 september 2011) was een Australische fantasyschrijfster, bekend onder haar pseudoniem Sarah Douglass.

Ze is vooral bekend van haar romans die spelen in de wereld van The Axis Trilogy. Hiermee won ze onder meer de 1996 Aurealis Fantasy Division Award. Ook schreef ze de historische fantasyseries The Crucible en The Troy Game.

 

Meer over Sarah Douglass:

 

De Saga van Axis – Eerste boek: De reisgenoten van Achar
Battleaxe, Book One of the Axis Trilogy (1995)

Luitingh Fantasy – 2005 – ISBN 90 245 5248 6
Fantasy

In het doorgaans zo rustige Achar, een immens groot continent dat door onherbergzame kusten wordt omgeven, heerst onrust. Vanuit het barre noorden, waar naar verluidt het eens door de Acharieten verdreven volk van de Uitgeslotenen woont, komen onheilspellende berichten. Steeds vaker worden bij de grenzen onbekende, vreemde wezens gesignaleerd. Zelfs onder de bewoners van Ravenswaay, die in grote aantallen vanuit het verre noorden zuidwaarts vluchten, dreigt paniek de overhand te krijgen.

Het is aan Axis, Commandant van de Bijl-Vechters en bastaardzoon van de overleden prinses Rikvah, om af te reizen naar de meest noordelijke vesting, Gorkenstein, om daar persoonlijk poolshoogte te nemen en desgewenst orde op zaken te stellen. Vastberaden gaat Axis op pad. Zijn reisgezelschap telt onder meer de beeldschone Faraday, de toekomstige bruid van Axis’ gehate halfbroer die het bevel over Gorkenstein zal overnemen. Een en ander wordt er niet gemakkelijker op als deze keer de winter ongemeen vroeg dreigt in te vallen en Axis tot over zijn oren verliefd wordt op Faraday.

De zang van de Icarii (1995)

Luitingh fantasy – 1e druk augustus 2006 – ISBN 9789024552580
Fantasy

Na de val van slot Gorkenstein is Axis naar.de Klaauwspits getrokken, het woongebied van de Icarii. Daar moet hij de magische Zangen leren die hem sterk genoeg zullen maken om de profetie waarin hem zo’n belangrijke rol is toebedeeld te laten uitkomen. Zijn eerste taak is de Icarii en de Avaren onder zijn gezag te scharen en terug te leiden naar Achar, om zijn gehate halfbroer Borneheld te verslaan en vervolgens het voormalig koninkrijk Tencendor onder zijn gezag te plaatsen.

Intussen wacht elders de geslepen Gorgrael ongeduldig op het invallen van de winter, om vervolgens zijn vernietigende aanval op het hart van Achar door te kunnen zetten. En dan is zij er nog, de beeldschone Faraday, discipel van de Moeder, die vol verlangen naar de terugkeer van Axis uitkijkt. Deze is echter ondertussen in de ban geraakt van Azhure, ogenschijnlijk een eenvoudig boerenmeisje. Maar ook zij heeft haar geheimen…

De zang van de Icarii is bekroond met de Aurelis Award, de grote prijs voor de beste Australische fantasy-roman.
‘Dit is de beste Australische fantasy-roman die ik ooit heb gelezen.’ – Eidolon

De Saga van Axis – Derde boek: De Sterrendans
Starman, Book Three of The Axis Trilogy (1996)

Luitingh Fantasy – januari 2010 – ISBN 9789024552689
Fantasy

De Bezweerder Axis heeft geen andere keuze dan zich in zijn rol van SterMan te onderwerpen aan de Profetie van de Vernietiger. Hij moet de strijd aangaan met zijn snode halfbroer Gorgrael, waarbij de Geliefde groot gevaar loopt gedood te worden. Gorgrael verkeert evenwel nog altijd in de veronderstelling dat met de Geliefde Faraday wordt bedoeld, Axis’ vroegere minnares die nu het grote woud van Tencendor opnieuw aanplant. Hij weet niet dat Axis inmiddels is getrouwd met Azhure, de dochter van WolfSter, de lang geleden vermoorde Bezweerder-Klaauw die uit de dood is teruggekeerd…

Wie ook wordt geduid door de Profetie van de Vernietiger, vaststaat dat het slachtoffer door Gorgraels handen zal sterven.

 

Reacties zijn gesloten.