Coe, David B. (Amerika 1963) a.k.a.

David B. Coe, winnaar van de William L. Crawford Award for Best First Fantasy or Fantasy Series voor de LonTobyn Chronicle, is ook de auteur van Rules of Ascension, het eerste deel van Winds of the Forelands. Tot nu toe schreef hij ca 16 fantasy/sciencefiction romans.
Hij woont met zijn vrouw en dochters in Sewanee, Tennessee (USA).

Onder het pseudoniem D.B. Jackson schreef hij o.a. Thieftaker Chronicles

http://www.davidbcoe.com/
David B. Coe op Twitter
David B. Coe op Facebook

 

De kronieken van LonTobyn - Cover Boek 1: Kinderen van Amarid De kronieken van LonTobyn – Boek 1: Kinderen van Amarid –
Children of Amarid (1997)

Luiting Sijthoff – 2000 – 1e druk – ISBN 90 245 3999 4
Fantasy

Duizend jaar geleden, in het land Tobyn-Ser, ontdekten Amarid en Theron hoe ze hun ziel konden binden aan een havik, waardoor ze magische krachten kregen. Samen richtten ze een Orde op, met als doel de mensen van Tobyn-Ser te helpen en te beschermen met hun magie. Theron misbruikte zijn kracht en werd verbannen – maar de Kinderen van Amarid zijn zich trouw en onbaatzuchtig blijven inzetten, en tot welvaart van iedereen.

Sinds kort is echter de vrede verstoord. Oogsten worden vernield, dorpen verbrand, onschuldigen vermoord. Het gerucht gaat dat dit het werk is van afvallige magiërs. Theron zou zelfs zijn teruggekomen uit de doden.
Op zoek naar vrede en gerechtigheid doorkruist de jonge Havikdrager Jaryd het hele land. Hij moet zijn reis volbrengen of de Orde en zelfs Tobyn-Ser zullen ten onder gaan.

Cover De kronieken van LonTobyn - Boek 2: Het volk van Gildri De kronieken van LonTobyn – Boek 2: Het volk van Gildri 
People of the Gildri (1998)

Luiting Sijthoff – 2001 – 1e druk – ISBN 90 245 4085 2
Fantasy

De Kinderen van Amarid hebben ontdekt dat de verwoestende aanvallen op Tobyn-Ser het werk zijn van een leger huurlingen uit het buurland Lon-Ser. Ieder moment kunnen ze weer toeslaan. Ondertussen is de Orde verlamd door interne strijd en besluiteloosheid.

In een wanhopige poging om een nieuwe invasie te voorkomen, onderneemt de rebelse jonge havikdrager Orris een reis naar het duistere hart van Lon-Ser. Daar komt hij oog in oog te staan met dreigende industriën en de wonderen van de moderne technologie. Maar ook ontdekt hij de nazaten van een verloren gewaande groep Kinderen van Amarid en ontmoet hij een bijzondere vrouw, die de sleutel tot de toekomst in handen lijkt te hebben.

Cover De kronieken van LonTobyn - Boek 3: De priesters van ArickDe kronieken van LonTobyn – Boek 3: De priesters van Arick
Eagle-Sage (2001)

Luiting Sijthoff – 2001 – 1e druk – ISBN 90 245 4105 0
Fantasy

Na een bloedig conflict is er een gewapende vrede bereikt tussen de Lon-Ser en Tobyn-Ser. Maar in Tobyn-Ser dreigt een burgeroorlog uit te breken. Jaryd, de voormalige havikdrager, laat een eeuwenoude voorspelling uitkomen dat er zeker oorlog komt als hij zijn ziel aan een adelaar bindt.

Nu hij magister is geworden van de Orde van de Magiërs, moet hij vechten om de vrede met Lon-Ser te bewaren. Tegelijkertijd dreigt de geest van de duistere magiër Sartol, die is teruggekomen uit het rijk der doden, nog meer chaos en verwarring te voorzaken in de twee landen.

In Lon-Ser is intussen een nieuwe leider opgestaan: de gewiekste Melyor. Zij zoekt toenadering tot Tobyn-Ser. Maar hoe ver moeten zij en Jaryd gaan om deze vrede te bewaren?

Reacties zijn gesloten.