Carey, Jacqueline

carey-jacquelineJacqueline Carey werd in 1964 in Highland Park Illinois geboren. Haar passie voor schrijven ontstond in Londen waar zij in een boekhandel werkte.

Ze won een aantal awards voor haar boeken, waaronder in 2001 de  Locus Award for Best First Novel and the 2001 Romantic Times Reviewers’ Choices Award for Best Fantasy Novel.

http://www.jacquelinecarey.com/

 

 

carey-jacqueline-kushiels-pijlKushiëls Pijl – (Kushiel’s Dart) (2001)

Uitgeverij M – 1e druk januari 2003 – ISBN 90 225 3370 0
Fantasy

Phèdre wordt geboren met een purperen vlek in haar linkeroog en verkocht als dienstmeisje. Ze groeit op tot een beeldschone jonge vrouw, totdat haar contract wordt opgekocht door de enigmatische edelman Delaunay. Deze onderwijst haar in de meest uiteenlopende zaken en stuurt haar, gewapend met haar uiterlijk en de verfijnde manieren van een courtisane, als zijn spion tussen de edelen van Terre d’Ange.

Met het uiterlijk van een godin en de verfijnde manieren van een courtisane begeeft Phèdre zich tussen de edelen van het rijk als spion in dienst van Delaunay, die banden heeft met het koninklijk huis van Terre d’Ange en wiens voornaamste kapitaal bestaat uit kennis. Op een van haar missies stuit ze op een duister geheim dat het hele land in bedreigt. Vanaf dat moment proberen Delaunays vijanden haar uit de weg te ruimen.

Ze lijken in hun opzet te slagen als Phèdre als slavin in een van de stammen in de barbaarse en koude landen van de Skaldi terechtkomt. Maar terwijl de Skaldi zich opmaken om Terre d’Ange binnen te vallen weet Phèdre, vergezeld van de jonge krijger-priester Joscelin, te ontsnappen en terug te keren naar Terre d’Ange – waar ze door haar vijanden wordt opgewacht.

carey-jacqueline-kushiels-keuzeKushiëls Keuze – (Kushiel’s Chosen) (2002)

Uitgeverij M – 1e druk november 2003 – ISBN 90 225 3591 6
Fantasy

De jonge Phèdre is nu gravin van Montreve en heeft zich op haar landgoed teruggetrokken om te ontsnappen aan de wereld vn de intriges en politieke machinaties. Op een dag ontvangt ze echter een purperen mantel, die alleen maar afkomstig kan zijn van haar aartsvijand: Mellisande Sharhizai.

Mellisande was het bein achter een complot van edelen om het koninkrijk Terre D’Ange ten val te brengen. Nadat ze door de troepen van de Koningin gevangen was genomen, wist ze te ontspnappen en verdween vervolgens spoorloos met behulp van haar vele bondgenoten. Phèdre is er zeker van de Mellisande achter de schermen een nieuw complot smeedt en ze weet dat de purperen mantal zowel een waarschuwing als een uitdaging is.

Samen met haar metgezel, de priester-krijger, Joscelin, besluit Phèdre zich opnieuw in de hoofdstad te vestigen en zich te mengen in de nooit aflatende politieke intriges. Ze pakt haar oude beroep, dat van spion in intrigant, weer op, vastbesloten de sluwe Mellisande ditmaal een stap voor te zijn.

carey-jacqueline-kushiels-werktuigKushiëls werktuig – Kushiel’s Avatar (2004)

Uitgeverij M – 1e druk 2004 – ISBN 90 225 3823 0
Fantasy

In het land van Terre d’Ange waar de mensen, zo wordt verteld, rechtstreeks afstammen vn de goden, wordt Phèdre verkocht als dienstmeisje aan een groot en rijk Huis. Ze groeide op tot een jongedame van aanzienlijke schoonheid, tot ze gekocht werd door een edelman die haar opleidde tot zijn spion in adelijke kringen.

Inmiddels is Phèdre opgeklommen tot edelvrouw van het Rijk, en geniet als vertrouwelinge van de Koningin zowel rijkdom als aanzien. Maar ze is nooit Hyacinthe vergeten, de Tsingaanse zigeuner die zijn leven voor haar opofferde en zich door een halfgod voor eeuwig in slavernij liet binden. Phèdre heeft het zichzelf nooit vergeven.

Dan wordt ze benaderd door de mooie maar verradelijke Melisande Shahrizai, die haar vraagt haar ontvoerde zoontje te zoeken. Melisande vormt een bedreiging voor de vrede in het Rijk en is haar grootste vijand. Maar in ruil voor informatie hoe ze Hyacinthe uit zijn slavernij kan bevrijden stemt Phèdre toch toe.
Samen met haar metgezel, de priester-krijger Joscelin, trekt ze naar onbekende landen op zoek naar het enige dat Hyacinthe kan bevrijden: de naam van god…

Reacties zijn gesloten.