Ingrediënten
- 400 gram varkensgehakt (geen half-om-half)
- 10 gram gefruite uien
- 1 eiwit
- kwart theelepel knoflookpoeder
- halve theelepel vetsin
- halve theelepel Mee-chun spice powder
- 1 theelepel zout
Pangsitvellen
(ook kant en klaar verkrijgbaar, of gebruik in vieren gedeelte loempiavellen)
- halve kg tarwemeel
- 1 ei
- 25 gram olie
- 3/4 theelepel zout
- 175 cc water
Bereiding
Gehakt en bovengenoemde ingredienten en kruiden goed mengen.
Ronde balletjes van draaien met een middellijn van ca 2 cm.
Pangsitvellen
Zout oplossen in water. Ei hierin roeren. Olie toevoegen.
Tarwebloem op het aanrecht storten. Kuiltje in het midden maken. Beetje bij beetje watermengsel hierin gieten en meel meemengen. Goed kneden tot glad deeg.
1 mm dik uitrollen en vierkantjes van ca 10 cm uitsnijden. Hiermee de gehaktballetjes omwikkelen.
Zijn alle balletjes gewikkeld, dan frituren in middelmatig hete olie. Laten uitlekken in schuimspaan of papieren servetten.
Saus
Serveren met onderstaande saus
Tomatenketchup mengen met ‘Eagle’ chilly saus in gelijke hoeveelheden.