Ingrediënten
- witte kool
- wortel
- 1 blik bamboescheuten
- prei
- sperzieboontjes
- ui
- kipfilet
- tauge
- 1 blokje vleesbouillon
- loempiavellen
- zout
- olie
- Loempia depok
Dit recept bevat nauwelijks hoeveelheden. Snij een, voor elke soort ongeveer gelijke hoeveelheid, groente en vult daarmee net zoveel loempiavellen tot de vulling op is.
Voorbereiding
Snijd de wortelen, witte kool, prei, sperzieboontjes, ui en kipfilet in kleine strips.
Was de bamboescheuten goed schoon, omdat ze anders teveel de smaak van het water uit het blik aannemen.
Snij de bamboescheuten ook fijn.
Bereiding
Fruit de groenten (behalve de tauge) even met de kip in de olie. Niet te gaar!
Voeg het bouillonblokje en zout naar smaak toe en knip de selderie fijn boven de vulling.
Haal de pan van het vuur en roer de tauge door het mengsel.
Leg een schep vulling in een loempiavel en vouw het goed dicht.
Frituur de loempia’s in hete olie tot ze goudbruin zijn.
Serveer de loempia’s op een bedje fijngesneden rauwe wortel, witte kool en prei.
De smaak van de loempia’s komt nog beter uit als u er een schaaltje pittige en warme pindasaus bij serveert.