Gegratineerde aspergesneetjes

Gegratineerde aspergesneetjesIngrediënten

  • 8-10 witte of groene asperges (vers of uit blik)
  • 4 sneetjes casinobrood
  • 1 dl witte saus, zelf gemaakt of uit een pakje
  • 1 eierdooier
  • zout
  • peper
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 4 plakjes gekookte ham
  • 2 eetlepels versgeraspte oude kaas
  • Gegratineerde aspergesneetjes

Voorbereiding
Schil de asperges en snijd ze elk in twee stukken van ca 10 cm lang.
(Groene asperges worden alleen aan de onderkant geschild).
Kook de aspergestukken in water met zout in circa 10 minuten, afhankelijk van de dikte, beetgaar.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Rooster de sneetjes brood.
Maak de witte saus.

Afwerking
Verwarm de ovengril voor.
Roer de eierdooier door de saus en breng extra op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
Beleg de sneetjes brood met ham en verdeel er de asperges over (let op dat ieder sneetje een gelijk aantal koppen telt).
Lepel de saus er zo over dat de aspergekopjes onbedekt blijven.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet ze 1-2 minuten onder de grill tot de kaas begint te kleuren.
Serveer meteen.

Tip
De ham kan eventueel vervangen worden door gebraden kalkoenfilet of andere vleeswaren.
Voor een extra luxe versie kunnen de sneetjes brood met gerookte zalm worden belegd.

Reacties zijn gesloten.