Urap kelapa (Lamsvlees met groente in kokos) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 100 gram kokos
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 0,5 theelepel kentjur
  • sap van halve citroen
  • kleine beetje geraspte citroenschil
  • zout
  • suiker

Vlees

  • 300 gram lamsvlees
  • zout
  • 2 theelepels ketjap marinade
  • 2 theelepels ketumbar marinade
  • 2 teentjes knoflook
  • olie

Groenten

  • tauge
  • witte kool
  • boontjes

Bereiding
Kokos en alle ingrediënten op zacht vuur zonder olie bakken totdat het goudbruin is.
Taugé, witte kool en boontjes halfgaar koken in water, uit laten lekken en mengen met de kokos.
Het lamsvlees 2 uur in de marinade laten staan.
Gemarineerd lamsvlees rijgen (zoals sate) en roosteren op houtskool.
Het kokosgerecht samen met het lamsgerecht op bord serveren.

Reacties zijn gesloten.