Tjap tjoi van varkensvlees (Chinees)

Ingrediënten

  • 400 gram mager varkensvlees of varkensrollade
  • 1 maggieblokje
  • 250 gram Chinese kool
  • 100 gram tauge
  • 1 paprika
  • 100 gram (voorgekookte) sperzieboontjes
  • 100 gram champignons
  • 4 eetlepels ketjap manis of sieuw
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels Chinees poeder
  • 2 uien
  • 75 gram boter
  • 2 eetlepels aardappelmeel

Bereiding
Het vlees koken met een bodempje water en maggieblokje tot het gaar is.
Intussen de groenten schoonmaken en snijden.
Een sausje maken van de ketjap of sieuw, fijngemaakt knoflook en Chinees poeder.
Het vlees in dunne plakjes snijden en het sausje er over heen gieten.
Een half uurtje laten intrekken.
De uien snijden en fruiten in de boter.
Daarna het vlees en de saus toevoegen.
De saus binden met het aardappelmeel.
Kopje water en de schoongemaakte groenten toevoegen, en laten stoven tot de groenten naar smaak gaar (of knapperig) zijn.

Reageren is niet mogelijk