Spaanse knoflookbiefstuk

Ingrediënten

  • 9 ons biefstuk van 5 cm dik
  • 1 theelepel zout
  • 4 tenen knoflook
  • 1 kop witte wijnazijn
  • 1/2 kop beste Spaanse groene olijfolie
  • boter of olie of kippenvet

Bereiding
Snij de biefstuk dwars op de draad in dunne plakken en leg ze plat tegen elkaar aan op een schaal.
Schil de knoflook en hak ze grof.
Meng het zout met de knoflook, de azijn en de olijfolie en giet het over het vlees.
Sluit de schaal en laat het zo 6 uur marineren.
Keer de plakken vlees zo nu en dan.
Haal het vlees daarna uit de marinade en laat het uitlekken.
Bruin het licht op een contactgrill aan weerszijden in hete boter, olie of vet.
Dien het op zo van de grill, vergezeld van een gemengde rode salade en goudgebakken kleine warme aardappel-bruine-bonen-pannenkoekjes.

Reageren is niet mogelijk