Ingrediënten
- 250 gram runderpoulet
- 2 uien
- 200 gram sperziebonen
- 4 kleine aardappels
- 1 half blok santen
- 2 teentjes uitgeknepen knoflook
- 2 theelepels sambal oelek
- 4 theelepels gemberwortel
- 2 theelepels kunjit
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel trassi
- 2 blaadjes daon salam
- 1 theelepel gulah djawa
- 2 theelepels kerrie djawa
- 1 bouillonblokje
Bereiding
Maak de uien schoon en snipper ze.
Zet het vlees op met driekwart liter water, doe een gesnipperde ui en het bouillonblokje erbij.
Zet het vuur laag als het water kookt en laat het geheel een uurtje trekken.
Wrijf de overige uien, knoflook, sambel, gember, kunjit, ketumbar, djinten en trassi tot een brij.
Fruit dit in een grote pan met olie even aan.
Giet er de bouillon en het vlees bij.
Voeg suiker, kerrie en salamblad toe.
Laat het even koken en zet het vuur laag.
Schil de aardappels, snij ze in blokjes en maak de bonen schoon.
Voeg eerst de aardappels en na tien minuten de boontjes aan het gerecht toe.
Zodra de aardappels en boontjes gaar zijn is de sajour klaar.