Russische Boeuf Stroganoff

Ingrediënten

  • 7 ons ossenhaas
  • 1,5 theelepel vers gemalen rode peperkorrels
  • 3 eetlepels boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 kop runderbouillon
  • 1 theelepel hete aangemaakte mosterd of champignonketchup
  • 1 ui geschild en in plakken gesneden
  • 1/4 kop (0,8 dl) dikke zure room

Bereiding
Verwijder eventueel nog aanwezig vet en kraakbeen van het vlees.
Snij het dwars op de draad in repen van 1/2 x 5 cm.
Kruid ze met zout en rode peper en laat ze zo 2 uur liggen op keukentemperatuur.
Smelt de helft van de boter in een sauspan.
Roer de bloem erbij en fruit het, al roerend, 1-2 minuten.
Roer de bouillon er door en laat het koken.
Roer dan de mosterd of ketchup er door en haal het van het vuur.
Warm de resterende boter in een hapjespan, voeg de gesneden ui toe en kleur die goudbruin.
Verwijder de ui met een schuimspaan en voeg het vlees toe en sauteer dat lichtbruin.
Roer de zure room door de saus met de mosterd of champignonketchup, laat het weer even aan de kook komen en lepel het over het vlees.
Sluit de pan, warm het zonder te koken.
Verhoog het vuur na 20 minuten gedurende 1-2 minuten en dien de stroganoff meteen op.

Reacties zijn gesloten.