Rendang Padang (2) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 500 gram rundvlees
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 streng sereh
  • 1 stukje laos
  • 1 stukje verse djahe
  • 50 gram serundeng
  • 50 cl kokosmelk
  • 1 eetlepel pele pele
  • 4 tajbe rawit
  • 3 theelepels zout
  • 2 theelepels peper
  • 1 theelepel vetsjin
  • 2 eetlepels suiker
  • olie

Bereiding
Bak het in stukjes gesneden rundvlees in olie, samen met ui, knoflook, peper, zout en vetsin.
Maak de sereh fijn in de blender, samen met laos, djahe, seroendeng, pele pele en tjabe rawit.
Voeg dit mengsel toe aan het vlees.
Schenk de kokosmelk erbij en laat het gerecht stoven tot het vlees gaar is. Voeg suiker naar smaak toe.

Reageren is niet mogelijk