Rendang (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 1 kg rundvlees (riblappen, sucadelappen) in blokjes gesneden
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 theelepel ketumbar
  • 1 theelepel djinten
  • schuifje laos
  • vingerlengte kunjit
  • stukje gember ter grootte van een walnoot
  • 1 rode lombok of sambal oelek
  • 6 kemirienoten
  • trassi
  • 1 bouillonblokje
  • zout
  • suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/4 blok santen
  • 5 eetlepels olie
  • 1 stengel sereh
  • 2 djeruk perut blaadjes

Bereiding
De ketoembar, djinten, laos, koenjit, gember, lombok, kemiri’s en de trassi fijn stampen en mengen. Pel de ui en de knoflook en stamp ze fijn. Kneus de stengel sereh.
De ui, knoflook en fijngestampte ingredienten in de olie fruiten. Daarna het vlees, de santen, djoeroek poeroet blaadjes, bouillonblokje en citroensap erbij voegen. Zout en suiker naar smaak toevoegen.
Het gerecht op een hoog vuur even laten koken in eigen bouillon en daarna op laag vuur zacht en gaar stoven tot het droog wordt en de olie eruit komt.

Reageren is niet mogelijk