Ragout met dragon

Ingrediënten

  • 200 gram hamlappen
  • 1 sjalotje
  • 150 gram champignons
  • 2,5 dl runderbouillon (tablet)
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • halve theelepel kleingesneden dragon
  • 125 ml crême fraiche
  • mosterd naar smaak

Bereiding
De hamlapjes in dunne reepjes snijden en in de bouillon in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar koken.
Het sjalotje pellen en fijnhakken.
De champignons met een vochtig doekje schoonvegen en in plakjes snijden.
De plakjes 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd aan de bouillon toevoegen.
De bouillon zeven.
De boter smelten, de sjalot er doorheen scheppen en glazig fruiten tot deze zacht is.
De bloem toevoegen en twee minuten laten garen.
Daarna de koude bouillon toevoegen en roeren tot een dikke gebonden saus ontstaat.
Het vlees met de champignons, de dragon en de creme fraiche door de saus roeren en de saus op smaak brengen met wat mosterd.

Reageren is niet mogelijk