Pastel tutup (Pastei met aardappelpuree) (Indonesisch)

Ingrediënten
Vulling

  • 500 gram rundergehalte of half-om-half
  • 100 gram uien
  • 10 gram knoflook
  • 25 gram prei
  • 2 eetlepels gehakte selderij
  • kwart theelepel peper
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • kwart theelepel kruidnagels
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels tapiocameel + 3 eetlepels water

Puree

  • 2 kg aardappels
  • 2 eetlepels koffiemelk
  • 50 gram boter (niet perse)
  • 1 theelepel zout
  • paneermeel

Bereiding vulling
Olie in een pan op matig vuur verhitten.
Uien geurig fruiten, knoflook en prei meefruiten.
Gehakt toevoegen, vuur laag zetten.
Gehakt met een vork fijn prakken, kruiden er in mengen.
Het laatst de selderij er door heen mengen.
Binden met aangelengd tapiocameel.

Bereiding pastei
Een springvorm van 25 cm middellijn insmeren met boter en daarna bestrooien met paneermeel.
Dan bekleden met aardappelpuree.
Vulsel erin scheppen en wat aandrukken.
Daarna helemaal bedekken met aardappelpuree.
Met paneermee bestrooien en klontjes boter van 1 theelepel opleggen met tussenruimtes van 3 cm.
In voorverwarmde oven op 250 graden Celcius goudbruin bakken.
Met een mes de pastei van de vorm losmaken.
Springvorm ontgrendelen en pastei in punten snijden.
Heet of warm serveren met atjar tjampur of atjar kuning.

Reageren is niet mogelijk