Mexican dish

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 100 gram bacon
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl tomatensap
  • 2 vlees tomaten
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • cajunkruiden
  • tabasco
  • allesbinder
  • zout
  • tortillas of tacoschelpen
  • 1 klein blikje rode bonen

Bereiding
Snij de bacon in dunne reepjes.
De ui pellen en fijnsnipperen.
Hak de peterselie fijn.
Pel de knoflook en snij deze fijn.
Rasp de kaas.
Ontvel de tomaten en snijd ze daarna in vieren en verwijder de kern, zodat alleen het vruchtvlees overblijft.
Fruit de bacon, knoflook en de ui in de hete olie en roerbak daarna het rundergehakt mee op hoog vuur totdat het rul is.
Zet het vuur laag en voeg tomatensap, blokjes tomaat en gehakte peterselie toe.
Breng het geheel aan de kok, bind het met wat allesbinder en maak het gerecht pikant op smaak met cajunkruiden, tabasco en eventueel zout.
Dit pikante rundergehaktgerecht kunt u combineren met red beans (rode bonen) tot een heerlijke chili con carne.
Ook te gebruiken voor het vullen van een tortilla met geraspte kaas of een tacoschelp.
Lekker met gekookte maiskolven, een frisse groene salade en Mexicaanse chips.

Reacties zijn gesloten.