Limburgs Zoer Vleis

Zowel Rheinländer als Limburgers zijn dol op dit recept. Over de grens heet het Sauerbraten en op z’n Limburgs Zoer Vleis. Vooral na een avond stevig doorzakken nuttigt men deze spijs meestal in combinatie met friet (wel de echte dus in Ossewit gefrituurde piepers).
Hoogtijdagen voor dit recept, hoe kan het ook anders, vallen samen met het Carneval.

Ingrediënten

  • 1 kilo mager rundvlees (stooflapen, succade lappen, ribstuk etc)
  • 150 ml rode of witte wijnazijn
  • 150 ml rode wijn
  • 8 pimentkorrels
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • schepje suiker
  • wat thijm, rozemarijn, oregano
  • boter
  • 1 volle eetlepel appelstroop(uit Limburg!)
  • plak ontbijtkoek
  • zout
  • versgemalen peper
  • bouillon blokje 250 ml water

Bereiding
Alle ingrediënten (t/m thijm) mengen en aan de kook brengen.
Marinade laten
afkoelen en vlees in de marinade leggen gedurende 2 (beter 3) dagen, afgedekt in de koelkast.
Vlees en marinade eenmaal per dag mengen.
Vlees droogdeppen en stevig aanbraden en vervolgens marinade en alle overige ingrediënten toevoegen.
Drie uur laten stoven (vlees moet uiteen vallen)
Tuurlijk mag er ook een grote ui, twee teentjes knoflook en een wortel mee de pan in.

Smakelijk eten zulks in aanwezigheid van een goed glas Limburgs of Duits bier.

Reageren is niet mogelijk