Hongaarse hampjes

Hongaarse hamlapjesIngrediënten

  • 500 gram hamlappen
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 75 gram boter
  • 1 blikje tomatenpuree (45 gram)
  • halve theelepel karwijzaadjes
  • 125 ml zure room

Bereiding
De hamlappen met zout, peper en paprikapoeder inwrijven en in gelijke lapjes snijden.
De uien pellen, de paprika wassen en van zaad en zaadlijsten ontdoen; daarna in blokjes snijden.
De boter verhitten en de hamlapjes snel aan alle kanten bruinbakken.
De ui en de paprika toevoegen en kort meebakken.
Vervolgens de tomatenpuree met een halve dl water en de karwijzaadjes toevoegen en het vlees met een deksel op de pan in ca 25 minuten gaar stoven.
Vlak voor het serveren de zure room er doorheen roeren. De saus niet meer laten koken ander schift deze.
Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Reageren is niet mogelijk