Hammouse met mandarijnencompôte

Ingrediënten

  • 200 gram achterham
  • 1 dl slankroom
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel roze peperbessen
  • zout
  • peper

garnering

  • handje ezelsoren (veldsla)

compote

  • 1 sjalotje
  • 1/2 kleine rode paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blikje mandarijntjes (400 gram)
  • 2 eetlepels citroenmarmelade
  • gembersiroop

Bereiding
De ham in een foodprocessor pureren.
De slankroom stijf slaan.
Voor de saus het sjalotje pellen en fijn snipperen.
De paprika van zaadjes ontdoen en het vruchtvlees in zeer dunne reepjes snijden.
De hampuree voorzichtig vermengen met de stijgeslagen room, de mayonaise, het citroensap en de rode peperbessen.
De mousse op smaak brengen met zout en peper.
De mousse in een kom tot gebruik in de koelkast zetten.
Voor de compote de olie verhitten en de fijn gesnipperde sjalot hierin glazig fruiten.
De reepjes paprika toevoegen en bakken tot ze zacht zijn.
De mandarijntjes laten uitlekken en door het paprikamengsel scheppen.
De compote op smaak brengen met citroenmarmelade en gembersiroop en laten afkoelen.
Midden op elk bord wat ezelsoren (veldsla) leggen.
Van de mousse met een lepel balletjes vormen en de balletjes op de sla leggen. De mandarijnencompote er apart bij serveren.

Reageren is niet mogelijk