Goeleh (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 500 gr lamsvlees
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 dl water
  • 2 theelepels sambal oelek
  • stuk santen ( 3 cm),
  • 1 theelepel ketoembar of 2 eetlepels antenmix
  • 1/2 theelepel djintan
  • 1 theelepel djahé
  • 1 laurierblad (daoen salam)
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 djeroek poeroetblaadjes
  • 6 anijszaadjes
  • stukje foelie
  • scheutje asemwater
  • klein pijpje kaneel of citroensap
  • olie
  • azijn

Bereiding
Snijd de ui klein, maak de knoflook schoon en pers hem uit.
Vermeng de uit met de knoflook, de sambal, de ketoembar, de djintan, de djahé, de laos en de koenjit. Wrijf alles fijn.
Voeg aan het kruidenpapje de anijszaadjes, de foelie en het pijpje kaneel toe.
Verhit wat olie em fruit hierin het kruidenmengsel ca. 3 minuten.
Snijd het vlees in stukjes en voeg dit aan de kruiden toe.
Laat het geheel nog even fruiten.
Voeg dan het water, de santen, het laurierblad, de djeroek poeroetblaadjes en een scheutje asemwater toe.
Laat alles aan de kook komen. Draai het vuur laag en laat het gerecht in ca. 60 minuten gaar worden.

Dit gerecht vraagt nauwelijks bijgerechten. Het is heerlijk met alleen maar rijst en atjar ketimoen.

Reageren is niet mogelijk