Gestoofde sukadelappen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 40 gram boter
  • 4 sukadelappen (600 gram)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Gestoofde sukadelappen

Bereiding
Snipper de ui.
Verhit de boter in de pan en laat het vlees aan beide kanten bruin bakken.
Bestrooi met wat zout en peper.
Laat de ui kort meefruiten.
Giet in een dun straaltje zoveel heet water langs de rand in de pan (van koud water ‘schrikt’ het vlees en wordt het taai) tot het vlees net onder staat.
Doe de azijn, laurierblaadjes, kruidnagels en tomatenpuree in de pan.
Laat op het laagst mogelijke vuur of met een plaatje onder de pan en met het deksel erop in ca 2 uur en 30 minuten gaar stoven.
Verwijder de laurierblaadjes en proef of er nog zout en peper bij moet.
Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool.

Variatie
Laat voor een gebonden saus een sneetje met moster bestreken en daarna in blokjes gesneden bruin brood of een verkruimeld sneetje ontbijtkoek meestoven.

Tip
Gezien de lange bereidingstijd verdient het aanbeveling om een dubbele portie te maken en de helft in te vriezen.
Zo kun je straks in geen tijd weer zo’n smakelijke stoofpot op tafel zetten.

Reacties zijn gesloten.