Gehaktfilosoof

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paparika
  • 1 stengel bleekselderij
  • zout
  • 25 gram boter
  • ca 1 dl melk
  • 500 gram rundergehakt
  • 1-2 eetlepels cajunkruiden
  • 2 eetlepels olie
  • paneermeer
  • enkele klontjes boter

Bereiding
De aardappelen schillen en wassen.
De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen.
De paprika van zaadlijsten ontdoen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
De bleekselderij van draden ontdoen met een dunschiller en in dunne reepjes snijden.
De aardappelen in een bodem water met zout in ca 20 minuten gaarkoken.
Het gehakt in een droge koekenpan met de cajunkruiden rul bakken.
In een andere pan de olie verhitten en de ui met de knoflook en de paprika bakken tot ze zacht zijn.
Het ui-knoflook-paprikamengsel door het gehakt heen scheppen.
De aardappelen afgieten.
Van de aardappelen, de boter en de melk met de mixer puree maken.
De puree op smaak brengen met zout en peper.
De helft van de puree in een ingevette ovenvaste schaal overdoen.
Het gehaktmengsel er over verdelen en met de rest van de puree afdekken.
De bovenkant met paneermeel bestrooien en hier en daar een klontje boter leggen.
De schaal onder de hete grill zetten tot de bovenkant een bruin korstje heeft.

Reageren is niet mogelijk