Dendeng ragi (Droog rundvlees met kokos) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 500 gram mager rundvlees
  • 250 gram droge kokos
  • 100 gram ui
  • 2 teentje knoflook
  • 2 theelepels ketumbar (koriander)
  • 1 theelepel djinten (komijn)
  • 2 theelepels kunjit (kurkuma)
  • 5 blaadjes daon salam
  • 2 blaadjes djeruk perut
  • 20 gram verse laoswortel
  • 1 theelepel asem (tamarinde)
  • 30 gram gulah djawa (palmsuiker)
  • 2,5 theelepel zout
  • 5 eetlepels olie
  • 750 cc water

Bereiding
Ui en knoflook pellen en fijn hakken of fijn wrijven.
Loaswortel in dunne schijfjes snijden.
Asam met water losweken en harde vlies weggooien.
Gula jawa grof snijden.
Vlees in stukjes snijden en in pan met 750 cc water aan de kook brengen, afschuimen en daarna met deksel op pan 1 uur zacht koken.
Dan kruiden toevoegen en nog 10 minuten laten sudderen.
Kokos toevoegen, goed opscheppen en verder verhitten tot kokos droog is.
Kokosmengsel in koekenpan storten.
5 eetlepels olie er over heen sprenkelen en goed omscheppen.
Pan op middelmatig vuur verhitten met vlamverdeler.
Onder voortdurend omscheppen nog 1 uur droogbakken tot goudgeel.
Voor het serveren daon salamblaadjes en loasschijfjes verwijderen.
Warm opdienen.

Reageren is niet mogelijk