Ingrediënten
- 3 eetlepels sojaolie
- 1 ui, gepeld en grof gesneden
- 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
- halve eetlepel sambal oelek
- 2 blaadjes daon salam
- kwart stengel sereh
- 1 theelepel verse geraspte laos
- halve eetlepel verse geraspte nootmuskaat
- 2 tomaten, in vieren gesneden
- 800 gram runderpoulet (ribstuk)
- 3 eetlepels ketjap manis
- halve theelepel gemalen kruidnagel
- suiker
- zout
- blokjes gebakken aardappel
- laksa
Bereiding
Verhit de olie in een pan en fruit onder voortdurend omscheppen de kruiden en de tomaten.
Spoel het rundvlees in warm water om vleeseiwitten en bloed weg te spoelen.
Voeg het vlees, met een kwart liter water en de ketjap, suiker en zout toe.
Laat het geheel 30 minuten zachtjes gaar koken.
Verwijder salem en sereh.
Voeg op het laatst de aardappel en laksa toe.