Daging boemboe Bali (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 500 gram rundvlees
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 rode lomboks
  • 3 plakjes verse gember
  • 1 theelepel trassi
  • zout
  • suiker
  • 1 theelepel tamarinde uit een potje
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 10 eetlepels olie

Bereiding
Het rundvlees koken en daarna in plakjes snijden.
Ui en knoflook fijn snijden.
De kruiden fijn stampen en met de ui en de knoflook in de olie bakken.
Als de geur naar boven komt het vlees even met de kruiden meebakken.
Tamarinde oplossen in een half kopje water, daarna met de ketjap, zout en suiker bij het vlees voegen.
Laat alles zachtjes sudderen totdat het vocht bijna is verdampt.
Serveer er gekookte rijst bij en een frisse komkommersalade.

Reageren is niet mogelijk