Daging Bandung (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 500 gram magere runderlappen in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels plantaardige olie (b.v. zonnebloemolie)
  • 2 gesnipperde uien
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 gesnipperde rode lomboks
  • 2 blaadjes daon salam
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 2 plakjes laos
  • 2 theelepels trassi
  • 0,5 eetlepel djinten
  • 0,5 eetlepel ketumbar
  • 2,5 dl runderbouillon
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 125 gram gehalveerde petehbonen
  • 2 theelepels suiker

Bereiding
Verhit de olie en fruit uien, knoflook en lomboks gedurende 3 minuten.
Voeg het vlees toe en bak alles, onder voortdurend omscheppen, tot het vlees aan alle kanten lichtbruin ziet.
Temper de warmtebron.
Voeg de kruiden toe.
Roerbak alles 4 minuten.
Schenk bouillon en ketjap in de pan en voeg ketjap en suiker toe.
Laat alles ca een uur zachtjes sudderen.
Voeg zonodig bouillon of water toe.

Reageren is niet mogelijk