Daging Bali (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 250 gram ossenhaas of rundvlees in plakjes
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stengel sereh
  • 1 plakje of halve theelepel laos
  • 5 stuks djeruk perut
  • 1 stengel kunci
  • 1 stukje of 1 theelepel djahe
  • halve soeplepel ketjap manis
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 1 theelepel ketumbar (koriander)
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 eetlepel sojaolie
  • 1 theeglas water
  • 1 eetlepel boter

Bereiding
Fruit een half gesnipperd uitje in de olie tot het glazig ziet.
Maal de andere helft met knoflook, gember en kunci fijn en voeg ze samen met de djeruk purut, laos en sereh aan de gefruite ui toe.
Doe er na enkele minuten de sambel en ketumbar bij.
Even laten sudderen.
Voeg zout, suiker, ketjap, tomatenpuree, bouillonblokje en water toe.
Roer tot een saus en laat het een kwartier op laag vuur staan.
Braad het vlees 5-10 minuten in boter aan.
Maar het kan ook in de saus sudderen, dan trekt de smaak van de saus meer in het vlees.

Reageren is niet mogelijk