Biefstuk Stroganoff

Ingrediënten

  • 2 ons kogelbiefstuk
  • aardappelen voor 2 personen
  • groene groente naar keuze voor 2 personen
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de Stroganoffsaus:

  • 1 middelgrote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram champignons
  • 2 eetlepels milde paprikapoeder
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie
  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • 1 klein flesje koffieroom
  • 50 gram boter
  • 2 personen

Bereiding
De champignons schoonborstelen, in plakjes snijden en met de helft van de boter gaar bakken tot alle vocht verdampt is. De ui in zeer kleine stukjes snijden, mengen met de champignons en luchtdicht wegzetten.
De biefstuk in dunne plakjes snijden.
De aardappelen in kleine blokjes snijden en met 2 eetlepels olie mengen en in oven gedurende 1 uur bij 250°C knapperig bruin bakken.
Ongeveer 10 minuten voordat de aardappelen klaar zijn, kom je in aktie.
De biefstukpartjes zeer kort aanbraden, maar zo dat ze nog een beetje rood blijven.
Boter in de pan smelten, het champignons/uienmengsel en de geperste knoflook toevoegen.
Nu de kruiden toevoegen en dit ongeveer 4 minuten bakken. Vervolgens de tomatenketchup toevoegen en goed roeren.
Al roerende zoveel koffiemelk toevoegen, dat er een romige, rose saus ontstaat. (Niet te hoog verhitten , want dan gaat de zaak schiften !).
Je groente naar keuze moet dan ook klaar zijn.
(De saus kan nog verder opgeleukt worden met paprikaslierten etc.)

Reageren is niet mogelijk