Bief Stroganoff

Ingrediënten

  • 4 haasbiefstukjes
  • 75 gram boter of margarine
  • zout
  • peper
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • 3 uien (middelgroot)
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram champignons
  • 3 eetlepels bloem
  • klein blikje tomatenpuree
  • 4 dl bouillon (van 2 blokjes)
  • 1 dl witte wijn
  • 1 eetlepel verse dille of 1/2 theelepel gedroogde
  • 1 potje zure room
  • ruime 1/2 soeplepel wodka
  • 1 grote paprika (of 2 kleine)

Bereiding
Laat de boter heet worden en bak hierin de fijn gesneden uit, knoflook en champignonplakjes en de paprika.
Strooi er bloem over en laat even kleuren.
Roer de tomatenpuree, zout, peper, paprikapoeder, etc. erdoor en al roerende de bouillon.
Steeds glad roeren. Schenk de wijn erbij en laat het geheel pruttelen.

Vlak voor het opdienen dille en zure room erdoor roeren. Dit mag niet meer op het vuur!

Flamberen van de saus
Wodka warm maken in de soeplepel en over de saus gieten. Direkt aansteken!
Biefstuk normaal bakken.

Reageren is niet mogelijk