Basisrecept gehaktballen

GehaktballenIngrediënten

  • 500 gram gehakt naar keuze
  • slagers gehaktkruiden
  • 2 sneetjes oudbakken wittebrood zonder korst of
  • 4 eetlepels paneermeel of
  • 2 beschuiten
  • 0,5 dl melk1 ei
  • 75 gram boter
  • Basisrecept gehaktballen

Voorbereiding
De sneetjes brood op een bord leggen en de melk erop schenken. Het gehakt met de kruiden en het ei in een kom doen.
Het vocht uit het brood knijpen en bij het gehakt doen.
Alles goed door elkaar kneden en in vier gelijke porties verdelen.
Van elke portie een bal vormen.

Bereiding
In een koekenpan de boter verhitten tot het schuim voor de helft is weggetrokken.
De gehaktballen er in leggen en met behulp van 2 lepels de ballen op hoog vuur rondom bruinbakken.
De hittebron temperen, een deksel schuin op de pan leggen en de gehaktballen in ca 20 minuten bruin en gaar bakken.
De ballen af en toe keren.

Reageren is niet mogelijk