Babi rica rica (varkenshaas in pittige saus) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 2 eetlepels sojaolie
  • 1 grote ui in stukken gesneden
  • 250 gram varkenshaas (of speklappen)
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 rode lomboks zonder pit
  • halve stengel sereh
  • 3 stuks djeruk perut
  • 4 plakjes gember
  • halve theelepel zout
  • 1 grote tomaat in stukjes gesneden
  • 1 theelepel suiker
  • halve eetlepel maggi
  • 1 handvol fijngesneden prei en selderie

Bereiding
Verhit de olie op hoog vuur, fruit de ui en voeg de in stukken gesneden varkenshaas toe.
Even laten sudderen.
Voeg eerst sereh, djeruk purut, gember en zout toe en na enkele minuten de fijngemalen knoflook en lomboks.
Laat het vlees 10 minuten in de kruiden en olie sudderen.
Doe de tomaat erbij en schep even later de maggie, suiker, prei en selderie er doorheen.
Na nog 10 minuten (schenk eventueel wat water door het gerecht heen om aanbakken te voorkomen) is het gerecht klaar.

Reageren is niet mogelijk